Ceaiul verde este folosit de mii de ani in China pt intretinerea sanatatii si efectele sale revitalizante.
Technologia moderna a identificat in ceaiul verde, antioxidanti eficace pe care-i numim polienoli. Catechinele, care fac parte dintr-o grupa a polyfenolilor, au un efect deosebit in neutralizarea radicalilor liberi la nivelul celulei.
Catechinele pe langa rolul protector antioxidant,intervin si in indeplinirea functiei normale a unor componente celulare esentiale precum ADN-ul. Cercetarile clinice au evidentiat faptul ca katechinele stopeaza producerea anumitor enzime cu efect distructiv celular. Pe linga aceasta e demonstrata si influenta termogenetica pe baza caruia creste metabolismul celular.
"Catechina din ceaiul verde are efect bactericid asupra P. gingivalis. in cursul experimentelor adancimea sacului gingival precum si raportul BPR a scazut simtitor. BPR raspunde de producerea unor enzime cu efect nociv asupra tesuturilor ca de ex. peptidaza si colagenaza. Aceste enzime au rol in deteriorarea tesuturilor gingivale, distructia osteoclastica si in aparitia atrofiei gingivale. Consumul zilnic al catechinei din ceaiul verde este util si practic in prevenirea gingivitei atrofice."
Dr. Masatomo Hirasawa,
et al Dept. of Microbiology Nihon University School of Dentistry Japonia
De ce este recomandat consumul de Tegreen 97?
- Tegreen 97 contine cantitati crescute de polifenoli cunoscuti sub denumirea de catechine.
- Catechinele neutralizeaza eficient radicalii liberi si sunt antioxidanti redutabili, ceea ce ajuta in combaterea gingivitei necrotice.
- Experimente clinice atesta faptul ca aceste catechine sunt exceptionale impotriva bacteriilor cel mai des implicate in aparitia gingivitei atrofice.
- Potrivit unei lucrari recente a General Dentistry (editorial al AGD) polifenolii din ceaiul verde ajuta la combaterea cancerului bucal.
- Catechinele din ceaiul verde au oprit marirea cancerului de prostata si a celui mamar.
O singura capsula de Tegreen 97, 250 mg echivaleaza cu 7 cesti de ceai verde.